Loading...
Uz sākumlapu

Aktualitātes

  • Skujukoku mežs, dominējošā suga - priede

    Papīrmalkas cenu kāpums 2024.gada sākumā

    Iesākoties 2024. gadam līdz šim nav novērojamas nekādas īpaši izteiktas cenu svārstības. Skujkoku papīrmalkas cenas ir palielinājušās no 58 eiro kubikmetrā gada sākumā līdz 70 eiro kubikmetrā šodien. Bērza papīrmalkas cenas ir palielinājušās no 55 eiro kubikmetrā gada sākumā līdz 59 eiro kubikmetrā šodien.

  • Mežā ir iebraukusi e-silva automašīna

    Koksnes cenu kritums 2023.gadā

    Gads tuvojas beigām, un aiz muguras pagājuši pēdējie gadi, kas bijuši viens par otru viļņaināki kā pasaulē kopumā, tā arī meža nozarē, apaļkoku cenās. Šis periods ir bijis pilns izaicinājumu un pārmaiņu, kur ekonomikas un ģeopolitiskie notikumi ir ietekmējuši ne tikai globālos tirgus, bet arī mūsu vietējās meža nozares dinamiku.

  • Meža vidū tiek būvēta koka būdiņā

    Zāģbaļķu cenas būvniecības apjoma kritumā

    Būvniecības apjomu kritums būtiski samazinājis nepieciešamību pēc būvniecības materiāliem Baltijas jūras reģionā, un līdz ar to arī pieprasījums pēc dažāda veida kokrūpniecības produkcijas piedzīvojis lejupslīdi. Rezultātā jūnijā Latvijā koksnes tirgū turpinājās cenu kritums visos tirgus segmentos.

  • Rīts priežu mežā

    Koksnes cenas ārkārtas situācijas ēnā

    Koksnes tirgu aprīlī un maijā joprojām diktēja aprīļa sākumā izsludinātais ārkārtas stāvoklis cīņai ar mizgrauzi. Atbilstoši noteiktajiem ārkārtas situācijas ierobežojumiem vēl līdz jūnija beigām egļu cirsmas būs stingri ierobežotas, kas nozīmē, ka sarūk ne tikai Latvijas koksnes apjoms tirgū, bet stagnē arī mežu izstrādes nozare.

  • Skujkoku cirsma un mizgrauži

    Cirsmu cenas mizgrauža ietekmē

    Šobrīd, atbilstoši iepriekšējām prognozēm, kurināmā koksne turpina stabilu lejupslīdi, apses malkas cenai sasniedzot 50 eiro par kubikmetru. Savukārt egles un priedes zāģbaļķu cenās iestājies līdzsvars. Jaunās būvniecības sezonas tuvošanās, Krievijas un Baltkrievijas koksnes importa neesamība, varētu veidot labvēlīgus apstākļus egles un priedes zāģbaļķu cenas augšupejai.

Pašreizējā lapa: